Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ.....


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΙ.

ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.

ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΣΟΧΩΡΙΩΝ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 18.00 Μ.Μ.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΩΝ ΠΥΡΟΦΥΛΑΞΗΣ!


Ο Σύλλογός μας  στην  προσπάθειά  του να ενισχύσει τις δυνάμεις των εθελοντών δασοπυροσβεστών του Δήμου μας δημιουργεί  ομάδες  πυροφύλαξης και έγκαιρης ειδοποίησης.
  
Η   προστασία του περιβάλλοντος  είναι  υπόθεση  όλων  μας.  
                     
 Όσοι και  όσες  θέλουν  να  συμμετάσχουν  μπορούν  να  το  δηλώσουν  στο γραφείο  του  Συλλόγου.  



ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ!!!!

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ένα ντοκιμαντέρ για τη χρεοκοπία!

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ!

ΙΣΩΣ ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ.

http://www.koutipandoras.gr/?p=5895


Την πρεμιέρα του στο διαδίκτυο έκανε την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011 το βράδυ το Debtocracy, το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ που στηρίχθηκε αποκλειστικά στην οικονομική ενίσχυση των θεατών και το οποίο θα διατίθεται ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς στη χρήση και αναμετάδοση.
Οι συντελεστές του Debtocracy Αρης Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη αναζητούν τα αίτια της κρίσης χρέους στην Ελλάδα και συνομιλούν με προσωπικότητες οι οποίες προτείνουν λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.
Στο Debtocracy μιλούν, μεταξύ άλλων, οι ακαδημαϊκοί Ντέιβιντ Χάρβεϊ, Σαμίρ Αμίν, Κώστας Λαπαβίτσας και Ζεράρ Ντιμενίλ, ο φιλόσοφος Αλέν Μπαντιού, ο επικεφαλής της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του Ισημερινού Ούγκο Αρίας, ο πρόεδρος του CADTM Ερίκ Τουσέν, ο Αργεντίνος σκηνοθέτης Φερνάντο Σολάνας, δημοσιογράφοι όπως o Άβι Λιούις (συγγραφέας/σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ The Take – Η κατάληψη) και ο Ζαν Κατρμέρ (Liberation). Ακόμη προσωπικότητες όπως ο Μανώλης Γλέζος και η αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος Die Linke Ζάρα Βάγκενκνεχτ.
Πέραν των 50-90 λεπτών του τελικού μονταρισμένου ντοκιμαντέρ η ομάδα του DEBTOCRACY θέλει να μοιραστεί με τους φίλους της μεγάλο μέρος του υλικού που περιλαμβάνει ώρες συνεντεύξεων με διακεκριμένους επιστήμονες και ακαδημαϊκούς, αποτελέσματα έρευνας για την λειτουργία της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου στον Ισημερινό, στοιχεία για το ελληνικό χρέος κ.τ.λ.
Το κόστος παραγωγής του ντοκιμαντέρ καλύφθηκε εξ’ ολοκλήρου από προσφορές πολιτών καθώς οι δημιουργοί του είχαν απευθύνει, μέσω του διαδικτύου, πρόσκληση προς όσους θα ήθελαν να γίνουν συμπαραγωγοί του έργου.
O Αρης Χατζηστεφάνου είναι δημιουργός της εκπομπής Infowar στο Ρ/Σ Σκάι, από τον οποίο απολύθηκε πριν λίγες ημέρες, και αρχισυντάκτης του Thepressproject.gr H Κατερίνα Κιτίδη είναι αρχισυντάκτρια του tvxs.gr και του τηλεοπτικού Infowar.
Τη μουσική επένδυση προσφέρει ο Γιάννης Αγγελάκας και επιστημονική επιμέλεια έχει ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης. Το μοντάζ υπογράφει ο Άρης Τριανταφύλλου.

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

FESTIVAL ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΑ Ν.ΣΤΥΡΑ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FESTIVAL)!

ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ: (Ζωγράφοι) Στρατής Μεντάκης, Μαριάννα Τριανταφυλλίδη, Ελλεν Ψωμά, Φώτης Παναγιωτόπουλος.

Πέμπτη 9 Ιουνίου: Με τη συμβολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσοχωρίων οι ταβέρνες στις παραλίες των Μεσοχωρίων θα προσφέρουν γεύμα στους καλλιτέχνες.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ: (Ζωγράφοι) Στάθης Ανδρουτσάκης, Ειρήνη Μπράττη, Μαριόλλα Σοφιανίδη, Σταύρος Φύσκιλης.

Κυριακή 12 Ιουνίου: Επίδειξη πολεμικών τεχνών στον κήπο του ξενοδοχείου, παρουσίαση διαφανειών από τον Στάθη Ανδρουτσάκη.

Πέμπτη 16 Ιουνίου: Με τη συμβολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσοχωρίων οι ταβέρνες στις παραλίες των Μεσοχωρίων θα προσφέρουν γεύμα στους καλλιτέχνες.

ΤΡΙΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ: (Ζωγράφοι) Γιώργος Τζιόκας, Γιώργος Μελάτος, Φωτεινή Καράβου.

Παρασκευή 17 Ιουνίου: Ποιητική βραδυά στο στέκι των Δειπνοσοφιστών με τους ποιητές Χρήστο Τουμανίδη και Αγγελίνα Ρομανού. Θα προβληθεί βίντεο και εισήγηση πάνω στη δουλειά των ποιητών.

Σάββατο 18 Ιουνίου:Επίδειξη πολεμικών τεχνών στον κήπο του ξενοδοχείου. Παρουσίαση του Άξιον Εστί από τον κύριο Τζιόκα στο στέκι των Δειπνοσοφιστών.

Πέμπτη 23 Ιουνίου: Με τη συμβολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσοχωρίων οι ταβέρνες στις παραλίες των Μεσοχωρίων θα προσφέρουν γεύμα στους καλλιτέχνες.

ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ: (Ζωγράφοι) Αλίνα Φυντινάριο, Αντωνία Γρίβα, Γιάννης Παυλίδης, Μελέτης Παπαθανασίου.

Σάββατο 25 Ιουνίου: Εγκαίνια τελευταίου κύκλου, η Αντωνία Γρίβα θα ζωγραφίσει ζωντανά στον κήπο του ξενοδοχείου.

Κυριακή 26 Ιουνίου: Η Αντωνία Γρίβα θα παρουσιάσει έργα της  στο στέκι των Δειπνοσοφιστών.

Πέμπτη 30 Ιουνίου: Με τη συμβολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσοχωρίων οι ταβέρνες στις παραλίες των Μεσοχωρίων θα προσφέρουν γεύμα στους καλλιτέχνες.

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΑ ΝΕΑ ΣΤΥΡΑ! (4-30/6/2011)

Ο χώρος τέχνης Art gallery ΔΡΑΚΟΠΕΤΡΑ σε συνεργασία με τη λέσχη δειπνοσοφιστών και τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μεσοχωρίων διοργανώνει ένα φεστιβάλ τεχνών με κύριο άξονα την ζωγραφική που θα εξελίσεται κάθε εβδομάδα στον φιλόξενο χώρο του κύριου Λέκκα, «Venus beach hotel».Οι καλλιτέχνες με την σειρά που θα παρουσιάσουν την δουλειά τους είναι:ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΙΔΗ,ΕΛΛΕΝ ΨΩΜΑ,ΜΕΝΤΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ,ΑΝΔΡΟΥΤΣΑΚΗΣ ΣΤΑ...ΘΗΣ,ΜΠΡΑΤΤΗ ΕΙΡΗΝΗ,ΣΟΦΙΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΟΛΑ,ΦΥΣΚΙΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ,ΤΖΙΟΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,ΜΕΛΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,ΚΑΡΑΒΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ,ΓΡΙΒΑ ΑΝΤΩΝΙΑ,ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ,ΦΥΝΤΙΝΑΡΙΟΥ ΑΛΙΝΑ,ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ,ΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΛΥΔΙΑ,SABELIN RABBAT,ALEXANDROS.

Κάθε εβδομάδα μια ομάδα απο τέσσερις η παραπάνω ζωγράφους θα εκθέτει στο φουαγιέ του ξενοδοχείου ενώ διακεκριμένοι μουσικοί θα ντύνουν με ζωντανή μουσική τις εικαστικές βραδιές.

Συγκεκριμένα ο εξαίρετος μουσικός και συνθέτης Ηρακλής Τριανταφυλίδης θα επενδύσει μουσικά την ζωγραφική του Γιώργου Τζιόκα.του ζωγράφου που φιλοτέχνησε το «Άξιον εστί»Του μεγάλου ποιητή της ρωμιοσύνης Οδυσέα Ελύτη.

Ολόκληρη αυτή η προσπάθεια θα προσανατολιστεί ως μια σκανδάλη προβληματισμών σχετικά με την αγωνιώδη επικαιρότητα.

Μέσα σε καιρούς ταραγμένους όπου κατασκευασμένα τέρατα εμφανίζονται από τις σκιές προσπαθώντας να διασαλέψουν αρχέγονες αξίες μα και αυτήν την ελευθερία του ανθρώπου, η ηχηρή παρουσία των πνευματικών ανθρώπων γίνεται επιτακτική.

Η εύθραστη ισσοροπία ενός καταναλωτικού κόσμου που φθάνει στα όρια του, γεννά την ανάγκη για επαναπροσδιορισμούς αξιών.Η συνάντηση των ανθρώπων κάτω από τις φτερούγες της τέχνης μπορεί να ενισχύσει την επιθυμία τους να προκαλέσουν αλλαγές η να προτείνουν κάτι καινούργιο.



Η «κρίση» δεν μπορεί να σταματήσει την ζωή ,ούτε και την τέχνη

Στο βλέμμα των παιδιών μας που αφουγκράζονται την αγωνία μας για ένα αβέβαιο μέλλον ας απαντήσουμε με την αγωνιστική προθυμία μας για συνεργασία ,καλή προαίρεση και διάθεση για δουλειά.

Η προσπάθειααυτή, επαφίεται στην χορηγεία των ντόπιων παραγόντων, για τόνωση του τουρισμού αλλά και ηθική τόνωση των ανθρώπων του τόπου μας.

Το ξενοδοχείο venus beach προσφέρει ανοικτόκαρδα δωρεάν φιλοξενεία στούς τουλάχιστον 15 καλλιτέχνες.

Η λέσχη των Δειπνοσοφιστών θα παραθέσει τραπέζι στους καλλιτέχνες καθώς και ο Σύλογος μεσοχωρίων.

Οι καλλιτέχνες .ολοι καλεσμένοι του ζωγράφου Παναγιωτόπουλου Φώτη ,ιδιοκτήτη του χώρου τέχνης ΔΡΑΚΟΠΕΤΡΑ θα προσφέρουν με την τέχνη τους μια ελπίδα (θέλω να πιστεύω) καθώς θα δημιουργηθούν οι προυποθέσεις να τραβήξουμε στην περιοχή μας το ενδιαφέρον ,τόσο του δημοσιογραφικού χώρου όσο και των φιλότεχνων τουριστών.Θα ήθελα να μην διαψευσθεί η προσμονή και της δική σας αρωγής και στίρηξης.

Αντί αναμνηστικού θα δοθεί στους καλλιτέχνες λεύκωμα με την όλη παρουσίαση και συνέκθεση των έργων τους στον πολύ όμορφο τόπο μας