Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Θα πληρώνουμε με Smartphones....

Δραστικές αλλάγές στις καθημερινές μας συναλλαγές φέρνουν οι νέες εφαρμογές της Google για τα smatrphones. Πρόκειται για το Google Wallet, που απειλεί να καταργήσει και τα μετρητά και τις πιστωτικές κάρτες, όπως τις ξέρουμε μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα η Google παρουσίασε στη Νέα Υόρκη ένα κινητό Android με το νέο σύστημα «tap-to-pay», ή «πατήστε και πληρώστε», σε ελεύθερη απόδοση. O χρήστης θα επιλέγει στο τηλέφωνο ποιά κάρτα θέλει να χρησιμοποιήσει για την πληρωμή και στη συνέχεια θα πληρώνει πλησιάζοντας τη συσκευή του σε έναν συμβατό σαρωτή καρτών.

Το Google Wallet βασίζεται στα λεγόμενα τσιπ Επικοινωνιών Κοντινού Πεδίου, ή NFC. Η τεχνολογία υποστηρίζεται από το Google Nexus S, ωστόσο υπάρχουν κι άλλοι κατασκευαστές (ανάμεσά τους η RIM με τα Blackberry) που ετοιμάζουν τέτοιες συσκευές.

Στο νέο σύστημα πληρωμών που παρουσίασεη Google, αντέδρασε πάντως ο “γίγαντας” των διαδικτυακών πληρωμών PayPal, που ισχυρίζεται ότι το Google Wallet είναι προϊόν κλοπής και προδοσίας. Ήδη η PayPal κατέθεσε αγωγή κατά της Google.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου