Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΑ ΝΕΑ ΣΤΥΡΑ! (4-30/6/2011)

Ο χώρος τέχνης Art gallery ΔΡΑΚΟΠΕΤΡΑ σε συνεργασία με τη λέσχη δειπνοσοφιστών και τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μεσοχωρίων διοργανώνει ένα φεστιβάλ τεχνών με κύριο άξονα την ζωγραφική που θα εξελίσεται κάθε εβδομάδα στον φιλόξενο χώρο του κύριου Λέκκα, «Venus beach hotel».Οι καλλιτέχνες με την σειρά που θα παρουσιάσουν την δουλειά τους είναι:ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΙΔΗ,ΕΛΛΕΝ ΨΩΜΑ,ΜΕΝΤΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ,ΑΝΔΡΟΥΤΣΑΚΗΣ ΣΤΑ...ΘΗΣ,ΜΠΡΑΤΤΗ ΕΙΡΗΝΗ,ΣΟΦΙΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΟΛΑ,ΦΥΣΚΙΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ,ΤΖΙΟΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,ΜΕΛΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,ΚΑΡΑΒΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ,ΓΡΙΒΑ ΑΝΤΩΝΙΑ,ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ,ΦΥΝΤΙΝΑΡΙΟΥ ΑΛΙΝΑ,ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ,ΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΛΥΔΙΑ,SABELIN RABBAT,ALEXANDROS.

Κάθε εβδομάδα μια ομάδα απο τέσσερις η παραπάνω ζωγράφους θα εκθέτει στο φουαγιέ του ξενοδοχείου ενώ διακεκριμένοι μουσικοί θα ντύνουν με ζωντανή μουσική τις εικαστικές βραδιές.

Συγκεκριμένα ο εξαίρετος μουσικός και συνθέτης Ηρακλής Τριανταφυλίδης θα επενδύσει μουσικά την ζωγραφική του Γιώργου Τζιόκα.του ζωγράφου που φιλοτέχνησε το «Άξιον εστί»Του μεγάλου ποιητή της ρωμιοσύνης Οδυσέα Ελύτη.

Ολόκληρη αυτή η προσπάθεια θα προσανατολιστεί ως μια σκανδάλη προβληματισμών σχετικά με την αγωνιώδη επικαιρότητα.

Μέσα σε καιρούς ταραγμένους όπου κατασκευασμένα τέρατα εμφανίζονται από τις σκιές προσπαθώντας να διασαλέψουν αρχέγονες αξίες μα και αυτήν την ελευθερία του ανθρώπου, η ηχηρή παρουσία των πνευματικών ανθρώπων γίνεται επιτακτική.

Η εύθραστη ισσοροπία ενός καταναλωτικού κόσμου που φθάνει στα όρια του, γεννά την ανάγκη για επαναπροσδιορισμούς αξιών.Η συνάντηση των ανθρώπων κάτω από τις φτερούγες της τέχνης μπορεί να ενισχύσει την επιθυμία τους να προκαλέσουν αλλαγές η να προτείνουν κάτι καινούργιο.



Η «κρίση» δεν μπορεί να σταματήσει την ζωή ,ούτε και την τέχνη

Στο βλέμμα των παιδιών μας που αφουγκράζονται την αγωνία μας για ένα αβέβαιο μέλλον ας απαντήσουμε με την αγωνιστική προθυμία μας για συνεργασία ,καλή προαίρεση και διάθεση για δουλειά.

Η προσπάθειααυτή, επαφίεται στην χορηγεία των ντόπιων παραγόντων, για τόνωση του τουρισμού αλλά και ηθική τόνωση των ανθρώπων του τόπου μας.

Το ξενοδοχείο venus beach προσφέρει ανοικτόκαρδα δωρεάν φιλοξενεία στούς τουλάχιστον 15 καλλιτέχνες.

Η λέσχη των Δειπνοσοφιστών θα παραθέσει τραπέζι στους καλλιτέχνες καθώς και ο Σύλογος μεσοχωρίων.

Οι καλλιτέχνες .ολοι καλεσμένοι του ζωγράφου Παναγιωτόπουλου Φώτη ,ιδιοκτήτη του χώρου τέχνης ΔΡΑΚΟΠΕΤΡΑ θα προσφέρουν με την τέχνη τους μια ελπίδα (θέλω να πιστεύω) καθώς θα δημιουργηθούν οι προυποθέσεις να τραβήξουμε στην περιοχή μας το ενδιαφέρον ,τόσο του δημοσιογραφικού χώρου όσο και των φιλότεχνων τουριστών.Θα ήθελα να μην διαψευσθεί η προσμονή και της δική σας αρωγής και στίρηξης.

Αντί αναμνηστικού θα δοθεί στους καλλιτέχνες λεύκωμα με την όλη παρουσίαση και συνέκθεση των έργων τους στον πολύ όμορφο τόπο μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου